dasdasd

Πληροφορίες

Πότε γίνεται

Το Prometheus Game Jam θα ξεκινήσει την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017.

Σε ποιον απευθύνεται

To Prometheus Game Jam απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών, ανεξαρτήτως εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Ένα Game Jam είναι ιδανική διοργάνωση για να γνωρίσεις και να συνεργαστείς με νέους ανθρώπους, αλλά και για να γεννήσεις νέες ιδέες.

Πολλές ομάδες που δημιουργήθηκαν σε παρόμοια events, έχουν προχωρήσει και πέρα από τα χρονικά όρια της διοργάνωσης. Πολλά παιχνίδια που φτιάχτηκαν σαν πρότυπα για τη διοργάνωση, εξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένα παιχνίδια με πλήρη χαρακτηριστικά και έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία.

Δεν χρειάζεται να έχεις ομάδα για να συμμετέχεις σε ένα Game Jam. Συνήθως οι ομάδες φτιάχνονται μετά την παρουσίαση του θέματος από ανθρώπους που έλκονται από μια κοινή ιδέα. Αντίθετα από το τι μπορεί να πιστεύει κανείς, κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό.

Τι απαιτείται να έχεις μαζί σου

Μα φυσικά ό,τι εργαλεία θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το παιχνίδι σου. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει laptop ή Η/Υ, καλώδιο ethernet, πολύμπριζο, σύστημα ηχοληψίας, κιθάρα ή άλλο μουσικό όργανο, αν θες να παίξεις εσύ την μουσική που θα επενδύσει το παιχνίδι, χαρτιά, ψαλίδια, μαρκαδόρους, κόλλες κτλ ώστε να φτιάξεις ένα γρήγορο πρότυπο του παιχνιδιού ή ακόμα και για να φτιάξεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ανάγκες του καθενός αλλά και να καλύψουμε ένα τέτοιο κόστος, οπότε για να μην περιορίσουμε την δημιουργικότητά σας, πρέπει να φέρετε εσείς ό,τι πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε.

Αν αποφασίσεις να μην εγκαταλείψεις το χώρο (ΤΠΠΛ) ούτε καν για ύπνο, τότε θα χρειαστείς υπνόσακο ή κλινοσκεπάσματα. Υπάρχει η ανάλογη υποδομή για τέτοιου είδους φιλοξενία αλλά πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα είδη, αλλιώς δεν θα σου επιτραπεί η είσοδος στο χώρο. Αρκετοί προτιμούν να παραμείνουν στην αίθουσα εργασίας για ένα γρήγορο ύπνο. Πάλι συνιστούμε να έχεις έναν υπνόσακο γι αυτήν την περίπτωση.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα παραχωρηθούν κάποια γεύματα, αλλά καλό θα είναι να έχεις μαζί σου χρήματα, για την περίπτωση που χρειαστείς ένα επιπλέον σνακ.

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά καταστήματα από όπου θα μπορείς να παραγγείλεις.

Τέλος, το μυστικό των σκληροτράχηλων commando. Μωρομάντηλα, διότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

Προσβασιμότητα

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με τα ΚΤΕΛ Αττικής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Αττικής. Υπάρχει στάση ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ΤΠΠΛ. Όσοι χρησιμοποιήσετε το μέσο και δε γνωρίζετε καθόλου την περιοχή, ζητήστε από τον οδηγό να σας την υποδείξει εγκαίρως.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όχημα καθώς υπάρχει επαρκής χώρος για στάθμευση.

Για την διευκόλυνση σας θα μισθωθούν πούλμαν για τη μεταφορά τη δική σας και του εξοπλισμού σας. Τα πούλμαν θα κάνουν δρομολόγια από και προς τον σταθμό του μετρό «Κατεχάκη». Τα δρομολόγια αυτά θα γίνουν στην αρχή και στο τέλος της διοργάνωσης όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός και τις νυχτερινές ώρες καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης για να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες στις μετακινήσεις τους και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος τους.

Ανάπτυξη Παιχνιδιών

Η ανάπτυξη των παιχνιδιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 μετά τις 17:00. Νωρίτερα, στις 14:30, θα παρουσιαστεί το θέμα και θα ακολουθήσει διάλειμμα για φαγητό. Κατά την διάρκεια του διαλείμματος οι developers θα μπορούν να συζητήσουν τις ιδέες τους και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό. Στις 16:00 θα επιστρέψουμε στην ολομέλεια, όπου ο καθένας θα παρουσιάσει την ιδέα του. Όσοι δεν έχουν ομάδα, θα σχηματίσουν εκεί ομάδες ή θα μπουν σε ήδη υπάρχουσες.

Οι ομάδες έχουν περιορισμό 4 ατόμων.

Τα παιχνίδια θα πρέπει υποχρεωτικά να προσεγγίζουν με κάποιο τρόπο το θέμα που θα δοθεί. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον τρόπο που θα προσεγγίσει κανείς το θέμα, αρκεί αυτό να γίνεται σαφές από το παιχνίδι το ίδιο.

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στις 16:00. Εκείνη την ώρα θα πρέπει να τελειώσει η ανάπτυξη του παιχνιδιού και μέχρι τις 17:00 θα πρέπει να παραδοθεί το παιχνίδι.

Η παράδοση του παιχνιδιού θα πρέπει να γίνει σε εκτελέσιμη μορφή, που θα συνοδεύεται από ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας 3 λεπτών. Το βίντεο θα χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση του παιχνιδιού και πρέπει να δείχνει το game play του παιχνιδιού καθώς και ό,τι άλλο κρίνει απαραίτητο η ομάδα ανάπτυξης του.

Παρουσίαση των παιχνιδιών

Η επίσημη παρουσίαση των παιχνιδιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 μετά τις 17:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20:00.

Στις 20:30 θα γίνει η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητών.

Μετά την τελετή βράβευσης θα χαλαρώσουμε με ένα ποτό.